Help mee

Help de Straatvogels twitteren met je oude smartphone! Wat gebeurt er als daklozen, die normaal gesproken een teruggetrokken leven leiden, plotseling zichtbaar worden via Twitter? Doe jij mee met deze unieke actie? Doneer dan jouw oude smartphone of stort beltegoed!

 

De Straatvogels die je nu al hebt kunnen volgen, laten zien wat het project voor hen heeft betekend. Geef ook andere daklozen de kans om te participeren in onze digitale maatschappij. Jouw oude smartphone kan nu echt het verschil maken in een mensenleven. En als dank laten de Straatvogels jou een kijkje nemen in hun leven.

 

Welke smartphone kan ik doneren?

Alle modellen zijn welkom, maar liever geen telefoons die ouder zijn dan 3 jaar. De batterij moet ook nog lang mee kunnen gaan, want het is voor daklozen niet makkelijk de telefoon steeds te moeten opladen.

 

Hoe kan ik mijn smartphone doneren?

Je kunt contact opnemen met Luc Tanja om de telefoon te brengen of op te laten halen. Dit kan op 3 manieren:

 1. Vul het contactformulier op deze website in
 2. Mail naar l.tanja@diaconie.org
 3. Stuur een tweet naar @LucTanja of @Straatvogels

Of je stuurt je smartphone direct op naar:

Luc Tanja

Nieuwe Herengracht 18

1018 DP Amsterdam

 

Hoeveel beltegoed is er nodig?

Nu is er hard beltegoed nodig om de nieuwe Straatvogels te laten starten. Maar beltegoed blijft natuurlijk altijd welkom! Voor nieuwe straatvogels en de huidige Straatvogels.

 

Hoe kan ik beltegoed doneren?

Je kunt online doneren.

 

Of u kunt geld overmaken kan naar NL49INGB0000097593 tnv Protestantse Diaconie Amsterdam ovv Straatvogels.

 

Kan ik nog meer doen om te helpen?

Als je bent geraakt door de verhalen van de Straatvogels en je wilt iets doen of je wilt hen ook op een andere manier ontmoeten, dan volgen hier wat suggesties: 

 

 • Gewoon een Kopje Koffie
  Een initiatief van Ritzo ten Cate om gewoon eens een kopje koffie te drinken. Straatvogels in Groningen doen hier aan mee en geven ook rondleidingen door hun stad en hun leven.

 • Gedichtenbundels van Ton
  In Nijmegen verkoopt Straatvogel Ton zijn gedichten op straat. Waar precies zul je hem op Twitter moeten vragen.

 • Stadswandeling Amsterdam
  Sonja is één van de gidsen bij Amsterdam Underground. Zij en de andere gidsen laten je de Wallen in Amsterdam op een heel andere manier zien.