Iddo

53

Groningen

Van 1984 tot 1995 en nogmaals van 1998 tot 2005, beide periodes heb ik afwisselend op straat, in detentie of in opvangtehuizen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Groningen geleefd

@Kemphaan050

Geef stadswandelingen in Groningen over zelfkant van mijn leven

Toen ik op mijn 24e serieus drugs begon te gebruiken kon ik natuurlijk nog niet in mijn toekomst kijken. Nu op mijn 53e, nu ik heb geleerd vooruit te kijken, kijk ik terug op mijn leven en ik moet toegeven dat ik niet de makkelijkste weg gekozen heb. In plaats van mijn creatieve opleiding en talenten te gebruiken en met mijn vriendin te trouwen, ging ik mijn rusteloze gevoel onderzoeken en op zoek naar spanning.

Thuis

Na de scheiding van mijn ouders zijn mijn zusters en ik door mijn moeder genegeerd.  Door mijn vader werd ik als inbreuk op zijn nieuwe geluk beschouwd en zo kwam ik via tehuizen in de krakerswereld. Ondanks dat maakte ik mijn Havo af en ging ik naar de kunstacademie. Ik woonde jaren samen met een superwijf. Na mijn opleiding begon ik veel en vaak te gebruiken. Op zoek naar kicks. Heroïne. Dat was einde relatie. Einde baantje. Einde onderdak.

Dakloos

Vanaf 1985 tot 2005 heb ik in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Groningen afwusselend op straat geleefd, in detentie gezeten en in allerlei opvanghuizen vertoefd. Na de laatste detentie van 2,5 jaar besloot ik dat het genoeg was. Ik wilde nog wat van het leven zien te maken.

Groningen

Ik heb nu al 7 jaar een fijn huisje. Ik heb een leuke dagbesteding, waarin ik eindelijk mijn creativiteit kan benutten en ik leer, mede door het straatvogelproject, fijne nieuwe mensen kennen.Ik voel me nu prettiger dan ooit. Ik doe leuke dingen. Ik geef stadswandelingen in Groningen over zelfkant van mijn leven en ik Twitter met veel plezier.

 

Voor mij heeft het straatvogelproject veel positiefs gebracht. En ik ben nog lang niet klaar!